Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Utasszállítás -Volán Kelet - Mo. képes leírás - Utasszállítás.tlap.hu
részletek »

Utasszállítás -Volán Kelet - Mo. - Utasszállítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: utasszallitas.tlap.hu » Utasszállítás -Volán Kelet - Mo.
Keresés
Találatok száma - 13 db
Agria

Agria

A vállalkozás több évtizedes múltra tekint vissza. A II. világháborút követően 1949-ben országszerte megalakult a szervezett teher- és autóbusz-közlekedés. A teherfuvarozás országos vállalata Teherautó Fuvarozási Nemzeti Vállalat néven, 1949-ben jött létre. A személyszállítási feladatokat a már a háború előtt is működő MÁVAUT végezte. Az 1960-as évekig ez a két vállalat bonyolította le a teher- és személyszállítást az ország területén. Az 1960-as évek elején Autóbuszközlekedési Vállalat (AKÖV) néven egyesültek. 1961. október 1.: az 'egy megye egy vállalat' elv alapján létrejönnek a vegyesprofilú AKÖV-ök. Heves megyében a 4. sz. AKÖV. 1967. január 1.: a MÁV darabárufuvarozási feladatait átveszi az AKÖV. A VOLÁN nevet országosan a szakma 1970-ben vette fel, amikor is a megyei és a fővárosi azonos profilú közlekedési vállalatok trösztté alakultak (VOLÁN TRÖSZT). 1970. szeptember 1.: létrejön a Volán Tröszt, vállalatunk neve: Volán 4. sz. Vállalat-ra módosul.

Bács

Bács

Bács Volán Zrt. egy magyarországi közlekedési vállalat. Ellátási területe Bács-Kiskun megye délnyugati és kis részben Baranya megye keleti részére koncentrálódik. Baján helyi, valamint Baja, Bácsalmás és Jánoshalma kiindulási ponttal helyközi és távolsági autóbuszos üzemet működtet. A 2009. január 10-én életbe lépett menetrend szerint a bajai helyi közösségi közlekedést nyolc autóbuszjárat szolgálja ki, amelyek mind a vasútállomásnál található Vonatkerti Autóbuszállomásról indulnak.

Borsod

Borsod

A BORSOD VOLÁN Zrt. több, mint hatvan éves múltja, szakmai tapasztalata, EN ISO 9001:2000 minőségbiztosítási, EN ISO 14001:2004 környezetirányítási és OHSAS 18001:1999 munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási szabványok szerinti működése együttesen jelenti küldetésünk megvalósításának garanciáját: Célunk, hogy utasaink és megrendelőink megbízható, stabil, pontos partnere legyünk színvonalas szolgáltatásaink révén. Társaságunk alapvető feladata a Borsod - Abaúj - Zemplén megyében jelentkező autóbuszos menetrendszerű helyközi személyszállítási igények kielégítése. Tevékenységünket 500 autóbusszal, 1700 dolgozóval, 7 műszaki-forgalmi telepen, 11 autóbuszállomáson végezzük. Évente közel 60 millió utast szállítunk, több mint 30 millió kilométeren.

Hajdú

Hajdú

A Hajdú Volán Zrt. - a szakma többi társaságához hasonlóan - 1999-ben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. E fél évszázados munka históriáját tartalmazó, többekben bizonyosan nosztalgiát ébresztő, archív képekkel illusztrált történelmi oldalunkon betekintést nyerhet abba a csaknem két évtizedes kutatómunkába is, melynek eredményeképpen élen járunk a földgáz motorikus célú felhasználásában. Információs oldalainkon segítséget nyújtunk ahhoz, hogy miként kaphat pontos, és mindenre kiterjedő tájékoztatást az általunk üzemeltetett helyi és helyközi autóbusz-járatok közlekedéséről, s naprakészen informálódhat az esetleges változásokról, melyek tevékenységünket érintik. Honlapunkon a helyi, helyközi, távolsági és nemzetközi járatok részletes menetrendjeit is megtalálja, mely reményeink szerint megkönnyíti autóbusszal történő utazását.

Hatvani

Hatvani

Hatvani Volán Utazási Iroda Szolgáltatásaink: különjáratok végzése bel- és külföldi társasutak egyéni és csoportos üdülések színház látogatások iskolai kirándulások szervezése szállásfoglalás reklámozás autóbuszon A Hatvani Volán ZRT. Műszaki Üzletága a következő szolgáltatások elvégzését vállalja rövid határidőn belül: haszongépjárművek, teherautók, pótkocsik, autóbuszok alsó, felső mosása járművek átvizsgálása, hiba feltárása műszaki paraméterek beállítása, fékpadi mérések végzése, kerékcentírozás környezetvédelmi vizsgálat (zöldkártya) végzése dízel gépjárműveknél haszongépjárművek, pótkocsik, autóbuszok hatósági műszaki vizsgára való felkészítése, műszaki vizsgáztatása 8 év feletti nemzetközi személyszállítást végző autóbuszok vizsgálata, tanúsítványadói tevékenység végzése (ikarus, Scania, Neoplan, Bova, Mercedes, MAN, Setra) Veeder-Root típusú tachograf beépítése, hitelesítése autóbuszok, haszongépjárművek, pótkocsik javítása ragasztott szélvédők beszerelése, szélvédők kőfelverődésének javítása Sturdy sebességkorlátozó beépítése, tanúsítása autóbusz alkatrészek értékesítése dízel üzemű gépjárművek üzemanyagfogyasztás mérése

Jászkun

Jászkun

Folyamatosan fejlődő és egyre gyorsuló világunkban a legjobb és legsikeresebb cégek sem képesek állandó megújulás nélkül megfelelni azoknak a kihívásoknak, amiket ügyfeleik egyre növekvő igényei támasztanak. A Jászkun Volán Zrt. ügyfelei az utasok, a mi feladatunk pedig az, hogy az Önök igényeit maradéktalanul kielégítsük. Hagyományaink semmiféle biztosítékot nem jelentenek akkor, ha az Önök változó és egyre növekvő elvárásainak nem tudunk megfelelni. Az információs korban pedig ezeknek az elvárásoknak alapvető eleme a kommunikáció, valamint az, hogy Önök a legrövidebb idő alatt a legfrissebb információkhoz jussanak. Éppen azért döntöttünk egy olyan információs felület kialakítása mellett, amely cégünk bemutatásán túl praktikus és korszerű segítséget nyújt utazásaihoz. Honlapunkon böngészve megismerheti cégünket, szolgáltatásainkat, autóbuszainkat, utazási információkhoz juthat, valamint ügyfélszolgálatunktól részletes választ kaphat kérdéseire.

Körös

Körös

A KÖRÖS VOLÁN Autóbuszközlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság alaptevékenysége a belföldi helyi, helyközi menetrend szerinti autóbusszal végzett személyszállítás, melyet a társaság békéscsabai központi telepén, valamint békéscsabai, gyulai, orosházi, szarvasi, békési, mezőkovácsházi autóbusz-állomásain szervez. A járművek fenntartása, javítása a három műszaki telepen (Békéscsaba, Gyula, Orosháza) biztosított. A KÖRÖS VOLÁN ZRT. munkája során arra törekszik, hogy a naponta induló mintegy 2400 autóbuszjárattal utasai a lehetőségekhez képest kényelmes körülmények között és időben jussanak el utazásuk célhelyére. Az utasok informálása az autóbusz-állomások mellett Békéscsabán, a Csaba Center földszintjén működő Ügyfélszolgálati Irodában történik.

Kunság

Kunság

Praktikumra törekvő oldalainkon megtalálja a kecskeméti helyi menetrendet.Ha távoli szép és egzotikus tájakra kívánkozik, abban is segítünk; kattintson a Kunság Tours oldalára. Olvashat vállalatunkról, és persze játszhat is: kirakóval. Mesét olvashat gyermekének, vagy kifestőt, összehajtogatható buszmakettet tölthet le, nyomtathat ki. Összegyűjtöttük a buszmotívumokat tartalmazó magyar postabélyegeket is.

Mátra

Mátra

Cégünk történetének rövid áttekintése: A társaság jogelődjét 1949-ben alapították meg, amely a Miskolci Autóközlekedési Igazgatóságon belül végezte Gyöngyös és körzetének személy és áruszállítását, 34.sz. AKÖV elnevezéssel. 1961-től 1990-ig megyei központú vállalat üzemegységeként működött (1962-től Eger központtal 4.sz. AKÖV Eger, 1970-től Volán 4.sz. Vállalat, 1984-től Mátra Volán, Eger). 1990. július 01-től önálló vállalati (Mátra Volán, Gyöngyös), majd 1993. január 1-től részvénytársasági formában működik a MÁTRA VOLÁN Autóbusz-Közlekedési zártkörűen működő Részvénytársaság. Társaságunk átlagosan 144 db autóbusszal 201 településen járul hozzá a tömegközlekedés biztosításához. Folyamatosan törekszünk autóbusz-állományunk korszerűsítésére, így mára elmondhatjuk, hogy a gépjárművek 100%-a környezetbarát motorral szerelt, az átlagéletkor pedig megközelítőleg 10,8 év. A magas színvonalú utastájékoztatás érdekében számítógép által vezérelt hangosbemondó rendszert működtetünk a Gyöngyösön és Hevesen található autóbusz állomásainkon. ISO 9001:2000 és ISO 14001:1996 szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszer követelményeinek megfelelően végezzük tevékenységünket, törekedve arra, hogy utasaink és megrendelőink igényeinek megfeleljünk.

Hirdetés
Mercedes autóbusz szerviz

Mercedes autóbusz szerviz

A Pappas Csoport közel 60 éve van jelen az autópiacon, minőségi és innovatív tevékenység, valamint személyes tanácsadás fémjelzi működését. 1990 óta a Pappas Auto képviseli Magyarországon. Sokoldalú: A vállalat profiljába tartozó autók - a közel 40 ausztriai, 6 magyarországi és egy bajorországi telephelyen - lefedik az egész autópalettát a legkisebb smart személyautótól a legnagyobb Actros nagyteherautóig. Egyéni: A sokoldalúságnál talán még fontosabb az egyéni tanácsadás, hogy ügyfeleink kívánságainak eleget tudjunk tenni. Ehhez igény szerint, legjobban képzett és elkötelezett munkatársaink állnak rendelkezésre.

Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Miskolcon az 1800-as évek utolsó harmadában jelentős mértékű ipari fellendülés indult el, ezzel együtt nőtt a népesség száma, felmerült az urbanizációs fejlődés, a személyszállítás korszerű megoldásának igénye. A közlekedés fejlődése összefonódott a város életével. A társaság története azonban ennél jóval korábban kezdődött. Az országban - vidéki városok között elsőként - 1897. július 10-én Miskolcon indult útjára az első villamos a Miskolci Villamosvasút Rt. üzemeltetésében. A városon belüli menetrendszerű autóbusz közlekedés elindítására 1948. november 17-én került sor. (Érdekesség, hogy 1903-ban már volt egy próbálkozás a menetrendszerű autómobil - omnibusz járat közlekedtetésére, amely a sikeres próbautak ellenére csak rövid életű volt. A miskolci közösségi közlekedés történetében 1954-ben a következett be nagyon jelentős változás, amikor az addig önálló irányítású autóbusz és villamos üzemág Miskolci Közlekedési Vállalat néven egyesült. Ennek az MKV néven működő vállalatnak a közvetlen utóda a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Nógrád

Nógrád

Névkártya A Nógrád Volán Zrt. központja Salgótarjánban, a Rákóczi út 137-139. szám alatt található. A társaság Salgótarjánban, Balassagyarmaton , és Budapesten rendelkezik személyszállítási üzletággal. A társaság személyszállítási feladatait elsősorban a Nógrád megyében jelentkező utazási igények jelentik. A megye menetrend szerinti személyszállításában a vasúthálózat ritkasága következtében az autóbusz-közlekedés szerepe az elsődleges. A társaság által iskolai előadási munkanapokon üzemeltetett mintegy 1210 helyközi, távolsági járat biztosítja az utazási igények ellátását és azok a megye 125 települését érintik, behálózzák. Távolsági járataink naponta közvetlen (átszállás nélküli) ősszeköttetést tesznek lehetővé a fővárossal, Miskolccal, Egerrel, Gyöngyössel, Hatvannal, hétvégeken pedig - elsősorban a diákok részére - Debrecennel. A nyári időszakban naponta, az év többi részében vasárnaponként biztosítjuk a kapcsolatot a világörökséghez tartozó Hollókő és a főváros között. Helyközi autóbuszvonalaink száma 76 darab, ebből távolsági 19 darab. Átlagosan 151 db autóbusszal évente több mint 13,7 millió utast szállítunk helyközi, távolsági járatainkon. A megye három városában (Salgótarján, Balassagyarmat, Bátonyterenye)

Szabolcs

Szabolcs

Tájéloztató: a diákigazolványhoz kapcsolódó utazási kedvezmények igénybevételének feltételeiről A diákigazolványok alapján igénybe vehető utazási kedvezményeket és a kedvezmények igénybevételének feltételeit az alábbi törvény és rendeletek tartalmazzák: - 2003. évi LXXXVII. törvény a fogyasztói árkiegészítésről, - 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről, - 17/2005. (II. 8.) Korm. rendelet a diákigazolványról. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az utazási kedvezményt csak annak a diáknak biztosíthatjuk, akinek jogosultságát az oktatási intézmény érvényes állandó vagy ideiglenes diákigazolvány (továbbiakban együtt: diákigazolvány) kiadásával elismeri. Az érvényes diákigazolvány önállóan, külön igazolás nélkül jogosítja - helyközi közlekedésben · az oktatási intézmények nappali és esti oktatás munkarendje szerint folyó oktatásban részt vevő tanulóját 18 éves korig, vagy a középiskolai tanulói jogviszonyt igazoló diákigazolvány érvényességének lejártáig bármely viszonylatban korlátlan számú kedvezményes menetjegy igénybevételére,

Tuti menü